Zoek
MENU

Gemeente Den Haag investeert ook in duurzame voertuigen

< Terug naar nieuws

De gemeente voert vanaf 1 januari 2025 de zero-emissiezone in het centrum in voor bestel- en vrachtwagens. Ondernemers worden zoveel mogelijk gestimuleerd om over te stappen op duurzame bestel- en vrachtauto’s of met alternatieve manieren van vervoer aan de slag te gaan. Maar dan moet de gemeente natuurlijk zelf ook het goede voorbeeld geven!

Bij de Haagse Straat Organisatie zijn afgelopen maand zeventien nieuwe elektrische voertuigen in gebruik genomen. Het gaat om elf elektrische bussen en zes grote elektrische veegmachines. Hiermee is Den Haag in Nederland de gemeente met de grootste vloot aan elektrische voertuigen.


“Dit past bij het streven van Den Haag om koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid”
, zegt wethouder Arjen Kapteijns van Duurzaamheid. “We hebben hiermee een grote stap gezet in de verduurzaming van ons wagenpark. Zo houden we de straat schoon, de lucht gezond en de wereld leefbaar.”

Met de nieuwe wagens geeft de gemeente invulling aan de afspraken uit het convenant ‘Duurzame voertuigen en brandstoffen in de reinigingsbranche’. Hierin werd beloofd voertuigen voor het schoonmaken van de publieke ruimte en het ophalen van huishoudelijk afval in Den Haag uiterlijk 2030 emissievrij te krijgen. De eerste ervaringen met de elektrische voertuigen zijn positief zonder dat dit over de hele levensduur tot hogere kosten leidt.

Gerelateerde artikelen