Zoek
MENU

Laadpalen Den Haag

Den Haag heeft meeste laadpalen van de G4

Wist je dat Den Haag de meeste laadpalen van de vier grote Nederlandse steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) heeft? De gemeente Den Haag plaatst openbare laadpalen voor elektrische auto’s, waar iedereen gebruik van kan maken. Zo wil de gemeente de overstap naar elektrisch rijden makkelijker te maken. De teller van het aantal laadpalen in Den Haag staat nu al op 2.500 met 5.000 laadpunten. En die laadpalen blijven er komen: omdat het aantal elektrische auto’s in de stad zeer snel groeit, worden er steeds meer laadpalen in de stad geplaatst. In de afgelopen jaren waren dat ongeveer 400 laadpalen per jaar. Zo werken we toe naar een goed dekkend netwerk van laadpalen in de stad. 

Waar staan de laadpalen?

Zoek je een laadpaal bij jou in de buurt? Bekijk dan hier het overzicht van laadpalen, om te zien waar je jouw auto kan laden: Chargepoints (oplaadpalen.nl)

Er zijn ook apps beschikbaar waarmee je snel een laadpaal vindt: A Better Route Planner, Chargemap, PUMP, nextcharge, ShellRecharge, ANWBMobiliteit, Leap24.

Laadpleinen

De gemeente Den Haag heeft twee laadpleinen. Je kunt een laadplein met twaalf laadpalen vinden bij het P+R terrein van Sporttainment Center De Uithof, en daarnaast is er een laadplein bij het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag, met vijftien laadpalen.

Snellaadstations

Op 9 plekken in Den Haag zijn snellaadstations te vinden. Bij een snellader kan een auto binnen 20 minuten worden opgeladen. En in de directe omgeving van Den Haag zijn ook nog eens 5 snellaadstations te vinden. Er wordt ook nog gewerkt aan snelladers op parkeerplaatsen op verschillende plekken in de stad zoals bij winkelcentra en sporthallen. Ook zien we dat steeds meer tankstations de optie aanbieden om je auto snel te laden.

Meer informatie over snelladers in de stad en in de regio kun je vinden op:
denhaag.nl/nl/in-de-stad/verkeer-en-vervoer/snellaadstations-elektrische-autos.htm

Plaatsing nieuwe openbare laadpaal

Een laadnetwerk dat toegankelijk is voor iedereen en overal in de stad, daar werken we aan als gemeente Den Haag. Je kunt een laadpaal online aanvragen via: Den Haag – Laadpaal voor elektrische auto aanvragen

Daar gaat wel wat tijd overheen: er wordt namelijk eerst gekeken naar waar er laadpalen nodig zijn in de stad. Zo wordt er bij het plaatsen van een openbare laadpaal gekeken naar de laadvraag en het gebruik van bestaande laadpalen in de buurt. Als er een geschikte locatie is gevonden, dan wordt dit afgestemd met onder meer de wegbeheerder, de politie en de netbeheerder. De netbeheerder moet namelijk het elektriciteitsnet versterken, voordat een laadpaal geplaatst kan worden. We gebruiken namelijk steeds meer elektrische apparaten, waarmee we het elektriciteitsnet ook steeds meer belasten.

Daarnaast moet de gemeente ook afspraken maken met veel bedrijven. Daarom duurt het zes tot twaalf maanden voordat een nieuwe openbare laadpaal is geplaatst.

Regels laadpalen

Er zijn natuurlijk ook regels rondom het gebruik van laadpalen. Klik hier voor een overzicht: Den Haag – Elektrische oplaadpalen in Den Haag

Waterstof tankstation

Op de Binckhorstlaan bevindt zich het BP waterstof tankstation van B. Kerkhof & Zn. Hier kunnen alle waterstof voertuigen tanken. Het tankstation van Kerkhof heeft zowel een 350 als 700 Bar waterstofvulpunt. De 350 Bar is voor vrachtwagens en de 700 Bar voor persoonsvoertuigen.