Zoek
MENU

Ontheffing aanvragen via Zero-emissieloket

< Terug naar nieuws

Ondernemers kunnen per 1 juli landelijke ontheffing aanvragen bij loket voor zero-emissiezone

1 januari 2025 voert de gemeente Den Haag een zero-emissiezone in voor bestel- en vrachtauto’s in het centrum van Den Haag. Ondernemers en particulieren die in aanmerking komen voor een ontheffing kunnen vanaf 1 juli een landelijke ontheffing aanvragen via het Zero-emissieloket.

Lokale ontheffingen op basis van de hardheidsclausule of bedrijfseconomische omstandigheden kunnen in een later stadium worden aangevraagd. Deze ontheffingen kunt u nog niet aanvragen.

Fasering

Alleen schone bestelauto’s zijn nog welkom in de zone. De toegang zal tussen 2025 en 2030 steeds verder beperkt worden. Vanaf 1 januari 2025 zijn oudere bestelauto’s (emissieklasse 4 of lager) en oudere vrachtauto’s (emissieklasse 5 of lager) niet langer welkom. Dit zal dan stapsgewijs verder in worden geperkt tot en met 2030. Bovendien geldt dat ondernemers binnen de zone nieuw alleen nog een bestel- en vrachtauto aan kunnen schaffen die geheel uitstootvrij is. Het gaat daarbij om bestel- en vrachtauto’s die zakelijk worden gebruikt.  Uitstootvrij betekent dat de auto’s niet meer op fossiele brandstof zoals benzine, diesel of gas mogen rijden maar alleen nog maar elektrisch of op waterstof.

Gerelateerde artikelen