Zoek
MENU

‘We overwegen om in de toekomst een deelbus aan te schaffen.’

< Terug naar nieuws

‘Ik ben Remco Striegel voorzitter van de winkeliersvereniging van de Keizerstraat. Samen met mijn vrouw Irene Martini hebben wij al 8 jaar de winkel Ernies, je kan bij ons kleding kopen van jong tot oud. Daarnaast hebben we ook een groot parfum assortiment voor dames en heren en een nagelstudio waar je de mooiste nailart kan laten zetten.

Voorzitterschap kost veel tijd en energie en voelt soms alsof ik de kar alleen trek. Het voordeel is dat je overal bij betrokken bent, maar de samenwerking tussen de ondernemers en contact met de gemeente loopt vaak best stroef.

In de nieuwsbrief van het Haags Retailpunt las ik over de pilot van de elektrische deelbus. Ik kreeg al snel bericht dat we mee mochten doen en het bevalt prima. Acht ondernemers hebben een account aangemaakt. Je maakt een reservering via de app en je kan gelijk wegrijden, Ik had niet gedacht dat het zo makkelijk zou werken!

We overwegen om in de toekomst een deelbus aan te schaffen. Het fijne is dat de gebruiker betaalt, dus het is een eerlijk systeem. De bus maakt geen geluid en het levert in de toekomst extra parkeerplekken op. De deelbus is een ideaal concept voor veel winkelbuurten in Den Haag.’

Met de invoering van de zero-emissiezone in het centrum moeten over enkele jaren alle bestel- en vrachtauto’s uitstootvrij zijn. De gemeente helpt ondernemers om die overstap te maken. Bijvoorbeeld met de actie waarbij winkeliersverenigingen en BIZ-en 2 maanden gratis een elektrisch bestelbus kunnen proberen. Wil je een keer proberen hoe het is om een bestelbus te delen met je collega’s? En eens kijken of elektrisch rijden iets is voor jou? Meld je dan aan! De actie loopt nog door tot het einde van dit jaar.

Gerelateerde artikelen