Zoek
MENU

Topsector Logistiek Festival: Beleef op 11 september de kracht van logistiek

< Terug naar nieuws

TKI Dinalog en Topsector Logistiek organiseren festival voor ondernemers die vooruit willen

De wereld verandert snel. Ook in de logistiek moeten we ons aanpassen en is de verduurzamingsopgave groot. Vragen als; zijn onze supply chains wel veerkrachtig genoeg, werken we voldoende samen voor het multimodale transport van de toekomst en hoe krijgen we de keten in beweging voor verduurzaming en innovatie, zijn aan de orde van de dag. Antwoorden zijn niet altijd eenvoudig of snel te geven.

Op 11 september 2023 organiseren Topsector Logistiek en TKI Dinalog het Topsector Logistiek Festival in het Feyenoord Stadion in Rotterdam. Tijdens dit festival biedt de Topsector Logistiek nieuwe inzichten, innovatieve oplossingen, bruikbare tools en mogelijke antwoorden. Daarbij staan de thema’s energietransitie, veerkracht en voorspelbaarheid, mens, maatschappij en logistiek, steden en ruimte, digitalisering en circulaire logistiek centraal.

Het festival is dΓ© plek voor bijzondere interacties, ervaringen uit te wisselen en om kennis op te doen waar je de volgende dag direct mee aan de slag kunt in je bedrijf. Het Topsector Logistiek Festival neemt je, in een vol, interactief en inspirerend middagprogramma, mee langs verschillende innovaties en ontwikkelingen in de logistieke sector. Informatie en inspiratie waar iedereen met een logistieke uitdaging rondom verduurzaming, wet- en regelgeving en technologische ontwikkelingen vooruit kan.

Uitdagingen van Vandaag en morgen

Tijdens deze middag laten Topsector Logistiek en TKI Dinalog zien welke mogelijkheden er zijn om vandaag mee te starten, wat de uitdagingen voor de toekomst zijn en welke oplossingen daarvoor ontwikkeld worden.

Denk aan tools om CO2 uitstoot te meten en toe te wijzen, om straks te kunnen voldoen aan de nieuwe CSRD wetgeving. Ook staat kennis delen en ontwikkelen centraal. Welke vaardigheden en zijn nodig om mee te groeien met technologische ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie? Hoe kan de binnenvaart verduurzamen en gaan we tegelijkertijd om met de laagwater problematiek? En hoe werkt het steeds verder digitaliseren van processen in de keten?

Al deze onderwerpen en meer komen deze middag aan bod in de verschillende break-out sessies. Tegelijkertijd kunnen de bezoekers de nieuwste innovaties bewonderen en zelf ervaringen opdoen met ontwikkelde games op het kennisplein.

Meld je aan via:Β topsectorlogistiekfestival2023.spitz.nu/registreren/

Gerelateerde artikelen