Zoek
MENU

Deel nu uw mening over de zero-emissiezone

< Terug naar nieuws

Vanaf 1 januari 2025 gaat de gemeente Den Haag een zero-emissiezone invoeren voor bestel- en vrachtauto’s in het centrum: dit is het gebied binnen de centrumring (S100) en het Telderstracé (S200). Een zero-emissiezone is belangrijk voor schone en gezonde lucht voor alle inwoners én bezoekers van Den Haag. De gemeente hoort graag hoe u over het concept-verkeersbesluit denkt, daarom kunt u nu uw zienswijze doorgeven.

Het concept-verkeersbesluit inzien

In het concept-verkeersbesluit staat dat alleen schone bestel- en vrachtauto’s de zero-emissiezone in mogen. Dat betekent dat ze elektrisch zijn of op waterstof rijden. U kunt het volledige concept-verkeersbesluit van 15 maart tot 11 april digitaal inzien in Gemeenteblad 2024, 118960 | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen en fysiek inzien in het Den Haag Informatiecentrum in het Atrium van het stadhuis aan het Spui. 

Hoe kunt u uw zienswijze doorgeven?

Met het doorgeven van een zienswijze kunt u aan de gemeente laten weten wat u van het conceptbesluit vindt. U kunt van 15 maart tot 11 april 2024 uw zienswijze over dit concept-verkeersbesluit doorgeven aan de gemeente Den Haag. Beschrijf hierin met welke punten u het eens of oneens bent en leg daarbij uit waarom u dat vindt. U kunt uw zienswijze op twee manieren doorgeven:

1. Via e-mail naar: zezonecentrum@denhaag.nl met als onderwerp ‘Zienswijze ZE-zone centrum Den Haag’. 

2. Via de post aan: Burgemeester en wethouders van Den Haag, Beleidsafdeling Stadsbeheer, Team Luchtkwaliteit, Postbus 12651, 2500 DP Den Haag. Met als onderwerp ‘Zienswijze ZE-zone centrum Den Haag’.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de zero-emissiezone voor bestel- en vrachtauto’s? Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.

Gerelateerde artikelen