Zoek
MENU

Als meer gebruikers zich aanmelden scheelt dat zo 4 auto’s

< Terug naar nieuws

‘Ik ben Carl Frietman, coördinator en kwartiermaker en ik ben de schakel tussen Haags Retailpunt, de gemeente en de Bedrijven Investeringszone (BIZ).’ ‘En ik ben Arthur Bol, ondernemer in de BIZ Badhuisstraat met mijn evenementenbureau Be Event Group. Deze locatie is onze operationele uitvalsbasis, er gaat veel materieel in en uit. Wij organiseren evenementen in het hele land, waaronder de evenementen in Scheveningen, en zelfs een paar in het buitenland. Eind januari begint eindelijk de herinrichting van de Badhuisstraat, na 30 jaar strijden gaat het ervan komen, maar het gaat een hele mooie straat worden! We zijn heel blij.

We proberen het uit

De eerste BIZ heb ik helpen opstarten. Na 10 jaar voorzitterschap vond ik het welletjes. De nieuwe voorzitter doet het heel goed. Via de gemeente en Leaseplan kregen we bericht over het uitproberen van een deelbus. Nu hadden we al veel positieve geluiden erover gehoord uit de Keizerstraat, dus we testen hem graag uit. 

Van de 76 ondernemers doen er 6 mee aan de pilot. De deelbus bevalt heel goed en alles eromheen is uitstekend geregeld. Omdat de testperiode in een drukke en wat chaotische feestmaand viel hebben we een maand verlenging gekregen. Als meer gebruikers zich aanmelden scheelt dat in gebruik zo 4 auto’s. De groenteboer in de straat gebruikt ‘m altijd heel vroeg in de ochtend. Ook hij is er ontzettend blij mee. Er moeten wel meer laadpalen komen. In de Badhuisstraat is er niet 1. De dichtstbijzijnde is wel om de hoek. Met de herinrichting komen er een aantal bij. 

Veel hulp

Het is het streven dat je na de pilot collectief een bus aanschaft en dat is best een drempel. Ik denk dat het, zoals het nu geregeld is, veel beter werkt. Een deelbus die je via een lidmaatschap kan gebruiken. De bus zou wat mij betreft nog wat groter mogen zijn, zoiets moet je onderling zien af te stemmen. En wellicht kan de gemeente subsidies verstrekken, zodat een BIZ nog meer stimulans krijgt om de deelbus in te voeren. Los daarvan doet de gemeente heel veel om ons te helpen in de transitie. Dat mag ook wel eens gezegd worden. 

De bus rijdt echt fantastisch. Op de laadpalen na is het ideaal. Als de paal bezet is dan komt het voor dat de bus de volgende dag leeg is en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Elektrisch rijden is wel de toekomst. Wij zien uit naar de toekomstbestendige versie van het concept.’

Gerelateerde artikelen