Zoek
MENU

€3500 subsidie voor sloop oude bestelauto’s

< Terug naar nieuws

De gemeente Den Haag heeft een nieuwe subsidie aangekondigd voor de sloop van vervuilende bestelauto’s. Dit om bij te dragen aan schonere lucht en ondernemers te helpen bij de overgang naar de zero-emissiezone in 2025.

De nieuwe subsidieregeling (RIS318565, RIS318566) biedt een directe tegemoetkoming van €3.500 voor ondernemers die hun bestaande, niet-emissievrije bestelauto’s willen demonteren. Dit is een verhoging ten opzichte van eerdere regelingen en onderstreept de inzet van de gemeente voor het bevorderen van een schonere lucht.

Cruciale stap

Wethouder Robert Barker van milieu benadrukt het belang van deze regeling: ‘Met deze subsidie faciliteren we een cruciale stap voorwaarts in onze ambitie om een groenere, schonere stad te realiseren. We zien de uitdagingen waar onze lokale ondernemers voor staan bij de overgang naar zero-emissie transport en helpen hen bij de overgang. Op die manier zorgen we voor gezondere lucht in Den Haag.’

Extra tijd 

Naast de subsidie voor demontage van bestelauto’s, kondigt de gemeente ook een verruiming aan van de ontheffing voor bakwagens binnen de zero-emissiezone. Deze aanpassing biedt ondernemers extra tijd om over te stappen op schone voertuigen door bakwagens met een DET (Datum Eerste Toelating) niet ouder dan 2017 automatisch ontheffing te verlenen tot 1 januari 2028.

Breder pakket

Deze stappen zijn onderdeel van een breder pakket aan maatregelen dat de gemeente neemt om de transitie naar een groene en schonere stad te versnellen. Klik hier voor meer informatie over de regeling.

Subsidie aanvragen voor sloop oude bestelauto’s

Gerelateerde artikelen