‘Ik ben Ruud Verachtert, financieel directeur bij grond-, weg- en waterbouwbedrijf Verdee Infra op een van onze locaties in de Binckhorst. Vijf jaar geleden heb ik samen met mijn compagnon dit bedrijf gestart en we werken met 150 tot 200 medewerkers aan het bouwrijp maken van wegen, herinrichtingen van woonwijken, diverse reconstructies en alles daartussen. Wij werken met groot en klein materieel en om ons te onderscheiden in de markt maken we gebruik van elektrische vrachtwagens, shovels en graafmachines. De gok om daarin te investeren pakt voor ons goed uit. Er bleek veel vraag naar te zijn, met name in de binnensteden.
Pionieren
Het werken met elektrisch materieel bevalt heel goed, het is geluidloos, emissieloos en het maakt weinig stof. Waar wij goed op moeten letten is de capaciteit ervan. Een elektrische shovel kan net geen volle dag draaien. Daar moeten we dus rekening mee houden met inplannen. Het opladen gebeurt op de basis, dus we moeten altijd weer terug. Je gaat natuurlijk geen aggregaat op locatie gebruiken om elektrisch te laden. Per locatie bouwen we een HUB, op deze hub kan al ons elektrisch materieel geladen worden. Laden op projecten is toekomstmuziek. Wij groeien harder dan de infrastructuur en verwachten dat er in de toekomst meer voorzieningen komen. Het is best lastig om de logistiek fatsoenlijk in te richten.
Teveel kilometers
Ons gehele wagenpark elektrisch laten rijden is vanwege de reisafstanden nog net 1 stap te ver. Zodra er landelijk meer snellaadpunten zijn kunnen we deze overstap maken. We pionieren in ons materieel en doen voornamelijk heel veel kennis op.