Zoek
MENU

Ruil jouw oude dieselbestelbus in en krijg een tegoed

< Terug naar nieuws

Om de luchtkwaliteit in Den Haag te verbeteren, wil de gemeente bewoners en ondernemers graag helpen bij de overstap naar schoner vervoer. Daarom is de omruilregeling voor vervuilende brommers en diesel(bestel)auto’s weer opgestart. Van 1 juli tot en met 30 september kunnen bewoners en ondernemers hun brom- of snorfiets op benzine of een dieselauto- of bestelbus omruilen. Zij krijgen hiervoor een tegoed voor schonere manieren van vervoer zoals een elektrische (bak-)fiets of een abonnement voor het openbaar vervoer.

Tegoed voor bestelbussen flink verhoogd

Het tegoed voor het omruilen van bestelauto’s van ondernemers is flink verhoogd van €1.500 naar €2.500. Oude bestelauto’s dragen namelijk veel bij aan de uitstoot van fijnstof. En de gemeente wil ondernemers graag steunen bij de overstap naar schoon vervoer. Dit is ook nodig omdat de gemeente Den Haag vanaf 1 januari 2025 een zero-emissiezone voor bestel- en vrachtauto’s in het centrum invoert. Vervuilende bestel- en vrachtauto’s mogen dan niet meer in deze zone rijden. Er zijn ook nog andere regelingen vanuit de gemeente en het Rijk die ondernemers helpen bij de overstap naar een duurzaam voertuig. Kijk voor meer informatie over de invoering van de zero-emissiezone op www.denhaag.nl/zezone.

Goed om te weten

Voor het omruilen van verschillende voertuigen zijn de tegoeden als volgt:
• brom- of snorfiets/brom- of snorscooter: € 400 (houders Ooievaarspas: € 750)
• diesel personen- of bestelauto: € 1.000 (houders Ooievaarspas: € 1.200)
• diesel bestelauto: € 2.500 voor ondernemers die staan geregistreerd als rechtspersoon (zzp-ers zijn natuurlijke personen en hebben daarom recht op €1.000 of met Ooievaarspas € 1.200)

Kijk voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van het tegoed op www.denhaag.nl/omruilregeling.

Gerelateerde artikelen