Zoek
MENU

Stappenplan elektrisch rijden

< Terug naar nieuws

Overstappen naar duurzaam en uitstootvrij vervoer is nog niet altijd even makkelijk. Waar begin je als ondernemer? En waar moet je allemaal aan denken als je de overstap naar elektrisch rijden wilt maken? 

Inmiddels zijn er veel tools en handreikingen die ondernemers kunnen helpen bij de overgang naar elektrisch rijden. Ook tools waar aanbevelingen op basis van de eigen logistieke operatie (jaarkilometrage, vlootomvang, beladingsgraad) worden gedaan. Op weg naar Zes zet de stappen voor je op een rij: opwegnaarzes.nl/bedrijven/stappenplan-elektrisch-rijden

Waarom overstappen naar uitstootvrij vervoer?

Zo’n 30 tot 40 grote gemeenten gaan zero-emissiezones inrichten voor stadslogistiek. Dat betekent dat deze binnensteden vanaf 1 januari 2025 alleen nog toegankelijk zijn voor emissieloze bestel- en vrachtauto’s. Het is verstandig om op tijd aan de slag te gaan, zodat je straks goed voorbereid bent. Lees hier meer over de ZE-zones of bekijk in een kaartje waar deze zones komen. Wil je weten of jouw zakelijke voertuig in 2025 de zero-emissiezones nog in mag? Check het hier aan de hand van je kenteken. In bepaalde gevallen is er meer tijd nodig om de overstap naar een elektrische bestelauto haalbaar en betaalbaar te maken. Daarom is er ook een overgangsregeling.

Er zijn meer redenen om over te stappen naar emissieloos vervoer. Zo is elektrisch rijden in de toekomst de nieuwe norm. Elektrische voertuigen beperken de CO2 uitstoot (kijk op co2meter.nu als je benieuwd bent hoeveel CO2 je voertuigen uitstoten). Klanten én investeerders stellen steeds hogere eisen aan duurzaamheid en ook voertuigfabrikanten gaan steeds meer elektrische voertuigen verkopen om aan Europese verkoopnormen te voldoen. Tot slot, financieel wordt elektrisch rijden – mede door subsidies en fiscale regelingen – op termijn een aantrekkelijke keuze.

Gerelateerde artikelen