Zoek
MENU

Webinar Zero Emissie Binnenstad Den Haag 2025

< Terug naar nieuws

Op dinsdag 2 november 2021 organiseert het Platform Stedelijke Distributie Den Haag in samenwerking met de gemeente Den Haag het webinar ‘Zero Emissie Binnenstad Den Haag 2025’. Het webinar is gericht op ondernemers. Diverse experts praten de deelnemers live bij over de komende, lokale veranderingen op het gebied van stadslogistiek. Ze delen hun ervaringen met schone stadslogistiek en beantwoorden vragen van ondernemers. Het webinar start om 16.00 uur en is gratis online te volgen.

Binnenstad Den Haag Zero Emissie

Nederlandse binnensteden moeten gezonder, groener en klimaatneutraal worden. Schonere lucht en de reductie van de uitstoot van CO2 en NOx gaan hierbij hand in hand. Op 1 januari 2025 krijgt Den Haag een zero-emissiezone voor bedrijfsauto’s. Vanaf dan mogen in dat deel van de stad alleen vrachtwagens en bestelbusjes zonder uitlaatgassen komen. Dat zijn schone voertuigen die elektrisch of op waterstof rijden. Dat lijkt nu misschien nog ver weg, maar voor je het weet is het 1 januari 2025.

Wat betekent dit concreet voor ondernemers? Voor welke voertuigen gaan wanneer precies welke regels in? En is er voor bepaalde voertuigen een overgangsperiode? Hoe bevoorraden ondernemers straks hun winkel, als er alleen maar duurzaam vervoer mag komen? Hoe kunnen installateurs de cv-ketel bij een bewoner in de binnenstad repareren? Hoe laten horecaondernemers hun verse brood leveren? En welke subsidies zijn er beschikbaar? Wat gaat er nog meer veranderen om de overstap op schone voertuigen mogelijk te maken? Heel veel vragen die gesteld kunnen worden en waarop wij op 2 november zo goed mogelijk antwoord zullen geven.

Programma

Ad Dekkers, directeur Bureau Binnenstad Den Haag, is gespreksleider tijdens het webinar. De wethouder Duurzaamheid zal namens de gemeente Den Haag een toelichting geven op de Milieuzone in de Haagse binnenstad. De logistiek makelaar van Bereikbaar Haaglanden praat u bij over beschikbare kennis en subsidies op het gebied van schone stadslogistiek en twee lokale ondernemers delen hun praktijkervaringen met zero emissie logistiek.

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor iedereen die bedrijfsmatig actief is in de binnenstad. Elke ondernemer heeft immers op de een of andere manier te maken met logistiek. Bent u ondernemer in de binnenstad? Levert u goederen bij bedrijven of consumenten in de binnenstad? Haalt u afval op of voert u een dienst uit in de binnenstad? Dit webinar is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de Milieuzone Den Haag en wat dit voor u in de toekomst betekent.

Meld u aan!

Wilt u deelnemen aan dit webinar? Meld u dan nu aan! Tijdens de uitzending kunt u vragen stellen. Bovendien ontvangt u achteraf informatie, handige linkjes en het antwoord op vragen die misschien niet aan bod zijn gekomen. De webinar zal ook naderhand online terug te kijken zijn.

U kunt zich aanmelden voor dit gratis webinar door op onderstaande link te klikken:

Aanmelden

Zet dit webinar alvast in uw agenda! Dinsdag 2 november 2021 Online: 16.00 -17.00 uur

Gerelateerde artikelen