Zoek
MENU

Duurzame logistiek vanuit The Hague’s Finest Pakhuis

< Terug naar lekker bezig

‘Ik ben Lex Rijkers Meinen, eigenaar van de meest Haagse winkel ooit, The Hague’s Finest. Ik ben initiatiefnemer achter het The Hague’s Finest-label, de winkel is slechts een onderdeel van het totaalconcept.

Springplank

Van origine organiseer ik evenementen. Bij alles wat ik organiseer vertel ik een verhaal. Een verhaal brengt mensen op de been. Daarnaast heb ik een achtergrond in horeca en retail. In coronatijd heb ik besloten de verhalen achter Haagse makers te combineren met een fysieke winkel. Met 125 merken uit de stad wordt er meer in Den Haag gemaakt dan je denkt. Van alle producten weten we hoe het gemaakt is en welke persoon erachter zit. Het label is een springplank voor de makers om hun product te innoveren. Zit je in ons assortiment, dan voldoet je product aan onze eisen.

Echt een cadeau

Het grootste aandeel gebeurt online, de winkel is de etalage van het label. We besteden veel aandacht aan de content. Alles doen we zelf; fotografie, vormgeving tot storytelling. Voor ons ben je een Haagse maker als je hier produceert of hier gevestigd bent met je bedrijf, ook al vindt de productie inmiddels buiten de stad plaats. Ons doel is dat er zoveel mogelijk lokaal wordt verkocht. We hebben vers gebrande koffie, speciaal bier, maar ook veel kookboeken en interieurobjecten. Hoe leuk is het om lokale producten cadeau te geven!

Alles komt samen

In ons The Hague’s Finest Pakhuis maken we pakketten voor relatiegeschenken en we verzorgen ook kleine shop-in-shops in andere winkels en hotels. Het Pakhuis is de logistiek van de onderneming. Voor het inpakken maken we gebruik van praktijkscholen, waarbij we hun lesprogramma’s inzetten. En recent leveren we ook totaalconcepten voor kleinschalige feesten en partijen. Zoals je merkt komen al mijn interesses en expertises samen in dit label.

Bezorgen zonder kopzorgen

We hebben 2 elektrische bakfietsen en een bus, helaas nog geen duurzame uitvoering. Maar we hoeven nooit ver, dus de bakfietsen vangen veel transporten op. We staan voor de uitdaging om zoveel mogelijk transporten te bundelen. Online verkoop betekent natuurlijk ook wel eens verzenden buiten de regio, dat doen we via PostNL. We hebben veel geëxperimenteerd met bezorgen, zoals uitbesteden aan derden, maar dan verlies je de controle erover. En omdat we letterlijk in de buurt zitten verwacht de consument dat wij het zelf komen brengen. Binnenkort geven we je online de keuze; een snelle en duurdere levering via PostNL of met een paar dagen geduld staan we zelf voor je deur.

‘We hebben twee opties van verzending: dezelfde dag verstuurd naar alle adressen in Nederland voor 6,95. Of de duurzaamste oplossing: binnen 3 werkdagen verstuurd naar alle Haagse adressen voor 3,95 op de bakfiets. Afhalen in de winkel is gratis.’

 

Natuurlijk ben ik wel eens helemaal natgeregend op de bakfiets, maar de vrijheid die je ervoor terugkrijgt weegt niet op tegen de nadelen. Als ik zelf aan de klant lever kunnen we net even wat extra’s doen. Zo houden zowel ik als de klant er een positief gevoel aan over. Het directe contact maakt het leveren leuk. En dat geldt ook voor alle collega’s die met de bakfiets rijden. We proberen de bus zo min mogelijk te gebruiken. De bakfietsen worden steeds beter aangepast op de capaciteit van de leveringen. Als er iets op mijn voorhoofd staat dan is het wel’ duurzaamheid’. Duurzaam ondernemen is vaak ook efficiënt ondernemen. Zo hergebruiken we verpakkingen en leggen we uit aan de klant dat dat bij onze policy hoort. Tenslotte gooien zij die verpakking ook gelijk weer weg.

Leuk en duurzaam

Ik ben continue bezig met het doorontwikkelen van het concept achter lokaal ondernemen. Lokaal in- en verkopen is gewoon leuk en duurzaam. We mogen best trots zijn op wat Den Haag allemaal te bieden heeft.’

Ook lekker bezig!