Zoek
MENU

Loqal Delivery | lekker uit Den Haag

< Terug naar lekker bezig

Voor veel mensen is Arzu Visser op haar elektrische bakfiets inmiddels een vertrouwde verschijning in het straatbeeld van Den Haag. Soms wel tachtig kilometer op een dag trapt ze weg, met plezier!

Het avontuur

‘Het begon allemaal toen vorig jaar mijn contract afliep bij mijn werkgever als sales manager. Ik werkte al 20 jaar voor corporate organisaties en ik dacht, ga ik weer voor veiligheid of voor het avontuur, het opstarten van een eigen bedrijf? Het idee voor Loqal Delivery kwam eigenlijk vanuit onszelf. Mijn man en ik zijn echte Bourgondiërs en staan gerust uren in de rij voor net dat ene lokale product of het allerlekkerste stokbrood. Maar met een druk gezin leek het ons heerlijk als we dit soort aankopen konden laten bezorgen via een fietsbezorgdienst voor lokale ambachtelijke winkeliers.

De kilometervreter

Ik ben een pilot gestart in mijn eigen woonwijk in Rijswijk en daarna is Den Haag erbij gekomen. Als de hele logistiek goed werkt kan ook Voorburg erbij komen en wie weet; Rotterdam, Haarlem… en de rest van Nederland! Ik werk met tijdslots, maar het kan wel eens zijn dat ik dus binnen een tijdslot van de ene kant van de stad naar de andere moet fietsen. Ik maak dus heel wat kilometers op mijn elektrische bakfiets.’

Op de groei

De inkoop moet gaan gebeuren met een elektrische bestelbus, maar zover ben ik nog niet, dat is een kwestie van tijd. Ik heb nu 18 winkels in mijn assortiment, maar ook dat groeit, want elke winkelier kent wel weer een andere winkelier die perfect bij ons past. Op onze website kies en betaal je je producten en ik haal deze op bij de verschillende winkeliers met mijn gekoelde bakfiets. Je kunt nu met een muisklik je verse vis uit Scheveningen halen. Speciaal daarvoor heb ik een aparte koeling.

Door weer en wind

Aan het begin ben ik gaan proeffietsen op rustige avonden, want ik dacht, hoe manoeuvreer je zo’n bakbeest, maar het went zo snel, ik vind het heerlijk fietsen. De allereerste keer vergat ik mijn tweede batterij mee te nemen, nou, dat vergeet je dus ook maar één keer! Nu fiets ik zes dagen in de week, dat hoort nu eenmaal bij de startfase en ook al is het veel, ik vind het hartstikke leuk. Ook het weer is een uitdaging, ik leer steeds meer welke kleding ik nodig heb. Zodra ik alles perfect op de rit heb kan ik mensen aannemen om ook te gaan fietsen. Je blijft er lekker fit bij!’

Meer weten? loqaldelivery.nl

Ook lekker bezig!