Zoek
MENU

Elektrisch verhuizen

< Terug naar lekker bezig

Door: Robert Medenblik

Sinds 2013 is Mondial Van der Velde ’t Veentje in het bezit van een volledig elektrische verhuiswagen, de tweede volledig elektrische verhuiswagen in Nederland en zelfs ter wereld nadat onze Mondial-collega Mondial Aad de Wit uit Amsterdam de allereerste had aangeschaft eerder dat jaar. Met onze elektrische verhuiswagen voeren wij nu al vijf jaar dagelijks diverse werkzaamheden uit in de regio Haaglanden. Zelfs verder want door de actieradius van ruim 100 kilometer kunnen wij een cirkel trekken Leiden, Gouda, Rotterdam en dan nog steeds functioneert de verhuiswagen prima voor onze verhuiswerkzaamheden. In de beginjaren werd de verhuiswagen het meest ingezet bij verhuiswerkzaamheden voor particulieren en bedrijven, met als hoogtepunt de volledig elektrische verhuizing van de 5.000 ambtenaren van de Ministeries BZK en V&J. Tot op heden nog steeds de grootste volledig elektrische verhuizing ter wereld!

Gedurende de jaren zijn wij meer opslagbeheer gaan doen voor diverse zakelijke opdrachtgevers in de regio. Dit betreft vooral meubelvoorraden maar ook andere werkplek gerelateerde artikelen. Voor het distribueren van deze goederen zetten wij veelal de elektrische verhuiswagen in want het betreft vaak afleverlocaties in de wijken of de binnenstad van Den Haag. En als verhuisbedrijf met een vergaand MVO-beleid met name op milieu vinden wij het belangrijk dat dit zonder uitstoot van CO2 gebeurt. Dit is beter voor de luchtkwaliteit in de stad waar wij werken en veel van onze medewerkers woont met hun gezinnen. Zo ontstond in feite elektrische stadsdistributie zonder dat wij hier direct mee bezig waren. Vervolgens zijn wij de ritten steeds meer ook gaan zien als stadsdistributie en hebben wij geprobeerd meerdere opdrachten van meerdere opdrachtgevers te bundelen. Door efficiënter te plannen zijn wij goed op weg om de ritten goed gevuld te krijgen. Daardoor wordt het ook financieel aantrekkelijk voor ons en onze opdrachtgevers om mee te gaan in deze elektrische stadsdistributie in plaats van het inhuren van verhuisdiensten. Een klein nuanceverschil maar van wezenlijk verschil in de benadering en uitvoering.

Wij gaan actiever in gesprek met onze opdrachtgevers omdat ook flexibiliteit aan hun zijde belangrijk is voor het slagen van elektrische stadsdistributie. In de dynamiek van elektrische mobiliteit, stadslogistiek anno 2018 en het verkeer in de grote stad is samenwerking belangrijker dan ooit, dat is in ieder geval de beste tip voor een succesvolle elektrische stadsdistributie. Maar als het dan slaagt dan zijn er veel winnaars; de opdrachtgevers krijgen snel en flexibel hun vracht geleverd zonder CO2-uitstoot, de inwoners van Den Haag ervaren minder verkeer en betere luchtkwaliteit en wij zien uitbreiding van ons dienstpakket waardoor wij onze klanten nog meer te bieden hebben.


www.vanderveldeverhuizingen.nl

Ook lekker bezig!