Zoek
MENU

Ik wil daar heel ver in gaan

< Terug naar lekker bezig

‘Ik ben Jack Wong, eigenaar van Vroem Vroem Koffie, de eerste 100% elektrische koffiebus van Nederland. Tien jaar geleden begon ik met een tuktuk. Al snel kwam er een grotere bus bij en nu dus ook een elektrische uitvoering. We staan op allerlei events, van concerten, school- en bedrijfsfeesten tot bruiloften. Maar ook op vaste plekken, zoals station Ypenburg tijdens de spits, bij kantoren en op bouwplaatsen. Het leuke aan dit werk is dat ik alleen maar blije mensen zie, van zo’n eerste bakkie in de ochtend zie je iedereen opfleuren. Koffie is zo’n mooi product, met zoveel smaken, het verveelt nooit!

Het was niet eenvoudig

De aanschaf van een elektrische bus was niet eenvoudig, hoe zwaarder de bus, hoe kleiner de actieradius. Ik heb het grootste pakket genomen en kan ermee naar Amsterdam en weer terug, dat is voor mij voldoende. De dealer heeft heel goed meegedacht. Toch duurde het anderhalf jaar voordat alles op de rit was. Er was tijdens corona een chiptekort en de carrosseriebouwer had vertraging in het verkrijgen van de bouwmaterialen. Maar dat gaf ook extra tijd om alles goed uit te zoeken, qua inrichting en ontwerp. Via de SEBA regeling kreeg ik 10% van de aanschafwaarde terug. Zo’n bus is niet goedkoop, dus dat geld was erg welkom. En het rijdt heerlijk, alsof je een beetje zweeft, en dat met zoveel gewicht!

Milieuzones

Met de elektrische bus kan ik in alle milieuzones blijven rijden. Toen ik nog op diesel reed moest ik heffingen betalen en kreeg ik soms een boete. Dan baal je als een stekker. Daar heb ik nu gelukkig geen last meer van. En als ik dan toch duurzaam ga, dan maar all the way, met biologische koffie en reusable cups.

Geeft energie!

De bus is zelfvoorzienend, althans, ik laad ‘m op via mijn zonnepanelen thuis. In de toekomst willen we zonnepanelen op het dak van de bus, zodat ie altijd volledig zelfvoorzienend is. Ik wil daar heel ver in gaan. Ik werk veel voor gemeente Den Haag en vind het leuk om een goed voorbeeld te kunnen zijn voor anderen. Vernieuwing geeft ook nieuwe energie, zo blijft ondernemen leuk en inspirerend. Kijk nou hoe vet die groene koffiebus is, daar word je toch gewoon blij van?’

Ook lekker bezig!