Zoek
MENU

Retourlogistiek op weg naar 100% restafvalvrij

< Terug naar lekker bezig

Seenons is een circulaire dienstverlener met als ambitie om 100.000 bedrijven rest-afvalvrij te maken in 2025. Via het platform wordt de meest duurzame en voordelige vorm van logistiek geselecteerd, om vervolgens zuivere monostromen te koppelen aan lokale circulaire verwerkers. Door deze stromen gescheiden en fijnmazig in te zamelen kunnen we bijvoorbeeld sinaasappelschillen tot likeur verwerken en koffiedrab tot zeep.

Alles in 1 app

Via de ontwikkelde webapp zijn alle stromen inzichtelijk in één platform. Met deze webapp bepaalt het bedrijf zelf waar en wanneer de reststromen opgehaald worden. Hierdoor kunnen bedrijven eenvoudig hun eigen afval managen en hebben ze inzicht in de waarde ervan. Bedrijven krijgen zelf de mogelijkheid om te kiezen welke stromen zij apart willen laten ophalen. Seenons regelt vervolgens de logistiek. Dit verloopt volgens de ladder van Seenons: de ene keer nemen pakketbezorgers de gescheiden afvalstromen mee, terwijl het de andere keer wordt opgehaald door een elektrische bakfiets, een traditionele afvaldienstverlener of een sociale dienst. Seenons verbindt partijen in de gehele keten met elkaar en heeft zelf geen transportmiddelen. 

Uniek concept

Het Seenons concept is uniek in het verbinden van de bestaande logistieke partijen. Door één kraakperswagen een compleet gebiedsdeel te laten ontzorgen gaan zowel de kosten als de filedruk naar beneden. Ook zijn er veel logistieke partijen die vol de stad in rijden en leeg terug. Via het Seenons platform coördineren wij dat deze wagens ook vol de stad uitrijden, zodat we het gehele systeem kunnen optimaliseren.

Sluit aan!

Seenons is altijd op zoek naar bedrijven die zich willen aansluiten bij het platform. Dit kunnen bedrijven of verenigingen die graag gebruik willen maken van de webapp, maar ook logistieke dienstverleners of circulaire bedrijven die willen verduurzamen. Op dit moment kan Seenons jouw bedrijf ondersteunen bij het inzamelen van de volgende stromen in Den Haag: restafval, papier en karton, glas en PMD. Daarnaast kunnen wij met GroenCollect jouw bedrijf voorzien van fijnmazige inzameling voor de stromen koffiedrab, sinaasappelschillen en oud brood. 

Sinds januari 2021 is de dienstverlening van Seenons ook te vinden in Den Haag! Meer weten? Klik hier om naar de website van Seenons te gaan. 

Ook lekker bezig!