Zoek
MENU

Samen fietsen we de wereld mooier!

< Terug naar lekker bezig

Cycloon is dé groene en sociale bezorgexpert. Geboren uit passie voor fietsen en het milieu, bezorgen zij post en pakketten door heel Nederland. Op de fiets, aangedreven door bruine boterhammen. De ontwikkeling van de mensen vinden zij minstens zo belangrijk! Daarom bieden ze collega’s zonder én met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek om – persoonlijk en in hun werk – te kunnen groeien. Kies je voor Cycloon, dan kies je voor snelle levering, verrassend scherpe prijzen en maatschappelijke impact. Waarmee jouw organisatie, zonder veel moeite, bijdraagt aan haar sociale en duurzame doelen. Samen fietsen we de wereld mooier! Help jij mee?

Fietsen voor een mooiere stad en een fijn leefklimaat

Cycloon Fietskoeriers Den Haag is uitvoeringspartner van het platform Fietskoeriers.nl. Iedere avond bezorgen ze met een team van zo’n 40 medewerkers pakketten op de fiets in de stad. Ze fietsen voor onder andere klanten als Bever, Futurumshop en Dille en Kamille. Daarnaast bieden ze Haagse webshops de mogelijkheid om hun pakketten in het hele land op de fiets te laten bezorgen. Voor pakketten in de buitengebieden en in het buitenland werken ze met partners.

Naast bezorging van pakketten voeren ze koeriersdiensten uit voor organisaties in de stad en zijn ze actief in first & last mile diensten voor retail-, zorg- en bouwlogistieke klanten. Op deze manier draagt Cycloon bij aan de ambitie van gemeente Den Haag van Zero Emissie Stadslogistiek 2025 en een schone stad, duurzame stad.

Iedereen doet mee

Bij het postgedeelte van Cycloon werken mensen met een arbeidsbeperking, 85% van de postmedewerkers heeft een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt. Daarmee zijn ze één van de grootste sociale ondernemingen en het tweede postbedrijf van Nederland. Het lukt hen om niet in te boeten aan kwaliteit en bijna 700 mensen met een arbeidsbeperking een mooie baan te geven. Voor steeds meer bedrijven in Den Haag regelen ze de postzaken die ze halen, brengen, frankeren en bezorgen. Natuurlijk op de fiets!
 
Zie ook:
www.cycloon.eu/zakelijke-post
Sociaal- en duurzaamheidsverslag

Ook lekker bezig!