Zoek
MENU

We maken er een game van…

< Terug naar lekker bezig

De binnenstad van Den Haag werkt naar bevoorrading met uitsluitend 0-emissie-voertuigen. Koplopers spelen een belangrijke rol en inspireren andere ondernemers hoe ook zij kunnen zorgen voor schone lucht in de binnenstad. Want goed voorbeeld doet goed volgen…

Emill de Waal is directeur van de Huschka Groep. Een beveiligingsbedrijf waarbij duurzaamheid voorop staat. Hun missie is het bieden van veiligheid in onze samenleving op een duurzame, innovatieve en maatschappelijke wijze. 

‘In 2010 wilde ik al een elektrische auto… ik heb toen de uitdaging uitgezet bij een autodealer en in 2015 hadden we er drie. In die tijd hadden de wagens nog een actieradius van 110 kilometer, nooit genoeg dus, maar met intelligente laadstations kwamen we overal. Duurzamer willen leven en werken komt voort uit de geboorte van mijn zoon Job. Door zijn komst ben ik bewuster om mij heen gaan kijken en heeft het mij aan het denken gezet over het voortbestaan van deze planeet. Als vader ga je toch anders kijken naar de wereld. Sinds 2020 zijn we compleet emissieloos, ook de backoffice!

Zuinig rijden stimuleren

Ik was een van de eersten, wat een na- en een voordeel kan zijn. We hadden in het begin vrij veel kinderziektes, de commerciële waarde werd niet gezien en het laden was er nog niet op berekend. Anderzijds konden wij wel gebruik maken van veel subsidiemogelijkheden. Inmiddels is het volledig vanzelfsprekend dat wij duurzaam rijden en doen we er een stapje bovenop. Namelijk zuinig rijden stimuleren bij onze surveillanten. Door zorgvuldig rijgedrag kun je namelijk energie besparen. We maken er een game van… zuinig rijgedrag wordt beloond.

De investering waard

Op dit moment is Huschka Groep het eerste beveiligingsbedrijf in het Groene Hart dat volledig zero-emissie rondrijdt en hebben wij de meeste oplaadpunten op kantoor. Het is een investering geweest maar het betaalt zichzelf terug. In deze tijd hoeft het niet moeilijk te zijn om over te stappen. De prijzen van elektrische auto’s dalen, je geeft minder uit aan onderhoud en het gebruik is gunstiger!  Naast onze zero-emissie auto’s, investeren wij ook in zonnepanelen, duurzame bedrijfskleding en duurzame inzetbaarheid van ons personeel. Op deze manier laten wij zien dat het goed mogelijk is om te verduurzamen zonder minder succesvol te zijn en hopen wij andere bedrijven te inspireren. Mijn grootste zorg is dat men door Corona niet wil of kan investeren, maar we hebben nog maar 4 jaar te gaan!’ 

Ook lekker bezig!