Zoek
MENU

‘Trap je bus eruit!’

< Terug naar nieuws

Installatiebedrijven hebben lang niet altijd een bestelbus nodig voor hun werk. Een elektrische bakfiets kan een heel goed alternatief zijn. Dat willen Techniek NL, de branchevereniging voor de installatiebranche, de gemeente Den Haag en Zuid-Holland Bereikbaar laten zien met de actie ‘Trap je bus er uit’. De start is bij Gunst Warmtetechniek.

Gunst Warmtetechniek is het eerste installatiebedrijf wat de fiets voor servicewerkzaamheden gaat uitproberen. Volgens Dick Gunst, eigenaar van Gunst Warmtetechniek, wordt het voor de monteurs steeds lastiger service-werkzaamheden in het centrum van Den Haag uit te voeren door de slechte bereikbaarheid en de onvoldoende en dure parkeervoorzieningen op dit moment. Met de zero-emissiezone erbij, welke in de zeer nabije toekomst in werking treedt, zal er een oplossing moeten komen om de dienstverlening aan de bewoners en winkeliers te kunnen waarborgen. Een grote bakfiets met een volume van maar liefst 525 liter zou een oplossing kunnen zijn. Om dit uit te proberen wordt daarom graag gebruik gemaakt van het aanbod!

 

 

‘De uitdaging zit ‘m vooral in het uitvinden wat je echt nodig hebt en mee moet nemen naar een klus. Ik sta er positief tegenover want je moet gaan experimenteren, anders krijg je straks dat je tegen nieuw beleid aanloopt en dan is de stap te groot. Nu kunnen we op onderzoek uit en eventueel de fietsen aanpassen zodat je alle benodigdheden bij je hebt.’

 

Doekle Terpstra (voorzitter Techniek Nederland) overhandigde samen met Ad Dekkers (directeur Bureau Binnenstad Den Haag) de sleutels aan de werknemers van Gunst. ‘Laten we kijken wat het oplevert. Alle steden moeten er iets mee. We gaan zien wat jullie hiervan gaan leren.’ Doekle Terpstra; ‘We moeten projecten hebben zoals deze om te pionieren. Ik ben blij dat Dick samen met zijn werknemers testrijder wil worden. Dat is ook de aard van jouw bedrijf, je staat open voor nieuwe initiatieven, mijn complimenten dat je het aandurft.’ Dick benadrukt; ‘we gaan het kritisch uitproberen, want de zero-emissiezone komt er aan!’

 

Overstappen op uitstootvrij vervoer

2025 Lijkt nog ver weg, maar voor ondernemers kan het betekenen dat zij met hun huidige voertuig niet meer in deze zone mogen komen. In Den Haag gaat het om het gebied binnen de centrumring tot aan het Telderstracé. Zij moeten dan overstappen op een vervoermiddel dat geen schadelijke stoffen uitstoot. Het is goed om op tijd na te denken over het meest geschikte vervoermiddel en de nodige investeringen en aanpassingen te doen.

Lees hier het artikel van Omroep West

Gerelateerde artikelen